فارس: یازدهم شهریور در تقویم ما به نام روز صنعت چاپ نام گذاری شده است. صنعت چاپ در کشور ما عموما نامش با صنایع تبلیغاتی و بسته بندی و از آن مهمتر صنعت نشر و کتاب گره خورده است.
اما چند سالی است که در کشورهای دیگر دنیا اتفاق مهمتری در حوزه صنعت چاپ رخ داده که به کلی روند این صنعت را تحت تاثیر خود قرار داده است و آن هم ظهور صنعت چاپ سه بعدی است. اینکه بتوان تصویر چیزی را گرفت و بعد همان شی را در همان ابعاد و به صورت شیی قابل لمس چاپ کرد، موضوع بسیار هیجان انگیزی است.
موضوع زمانی جالبتر میشود که بدانید صنعت چاپ بعد از سه بعدی شدن، علاوه بر کارکردهایی که در بالا آن را ذکر کردیم، این سالها پایش به حوزه سلامت و پزشکی باز شده و بسیار هم باعث تغییرات شگرفی در این حوزه شده است.
چاپ سه بعدی صورت انسان با استفاده از چاپگر سه بعدی
پیش از این در حوزه پزشکی مثلا برای تهیه حتی یک دندان مصنوعی، دندان ساز باید ساعتها کار میکرد تا دندانی دقیقا اندازه دندان شخص بیمار بسازد و بالاخره خطاهای انسانی و ساخت زمان بر عضو از دست رفته بیمار و لزوم تطابق بسیار بالای آن با بدن بیمار باعث شده بود که ساخت اعضای مصنوعی بسیار سخت و زمان بر باشد.
دختری 9 ساله با یک دست چاپ شده!
تبلیغ چاپگر سه بعدی یک شرکت چینی با یک گوش چاپ شده
اما این روزها به لطف چاپگرهای سه بعدی، دندان که هیچ، از قلب و دست و پا و مفاصل ریز و بسیار از اعضای بیماران که دچار نقص هستند یا از بین رفتهاند تنها با داشتن یک تصویر کامل، عضوی شبیه آن را چاپ میکنند و به بدن بیمار پیوند میزنند. امروز دیگر ساختن پیکره انسانی یک شخص تا ساختن دست و پاهای سه بعدی چاپ شده، یکی از قابلیتهای پزشکی امروز است و از آن جالبتر پای این چاپگرها به اتاقهای عمل باز شده است. عضو مورد نیاز بیمار چاپ و پیوند میشود.
یک عمل جراحی قلب بینظیر با استفاده از چاپگرهای سه بعدی در بیمارستانی در هند
قلب چاپ شده انسان با استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی
این روزها چاپگرهای سه بعدی بر سر زمان چاپ، کیفیت چاپ و میزان مصرف انرژی با هم رقابت میکنند و در این میان، کشور چین مانند دیگر حوزههای اقتصادی گوی رقابت را از دیگر کشورهای جهان ربوده و به قدرتی در حوزه چاپ سه بعدی و اعضای چاپ شده تبدیل شده است و حتی چاپ سه بعدی سریع و ارزان قیمت در مراکز پزشکی این کشور باعث شده، گردشگر حوزه سلامت هم در این سالها به جمع کسانی که از سراسر دنیا به چین سفر میکنند و برای این کشور ارز آوری دارند، اضافه شوند.
یک شرکت لهستانی عکس جنین متولد نشده را در هفته 30 ام بارداری برای پدر و مادرهای نابینا پیش از تولد نوزاد به صورت سه بعدی چاپ می کند.
یک یادگاری منحصر به فرد برای دیدن و لمس چهره نوزادی که هنوز به دنیا نیامده است
امروز در حالی که صنعت چاپ سه بعدی در آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و بسیاری از کشورهای اروپایی صنعتی لوکس به حساب میآید و به هیچ وجه سودآور نیست، چینیها در این عرصه یکه تازی میکنند و با ارائه چاپگرهای جدید و انجام چاپهای سه بعدی در صدر این جدول نشستهاند.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0