يکشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۱۶
اسفناج يك سبزي صددرصد ايراني است كه اروپاييها براي اولينبار در قرن دهم ميلادي با آن آشنا شدهاند. نام اسفناج كه تقريبا در همه زبانها از همين ريشه گرفته شده از واژه «اسپاناخ» گرفته شده است كه در فارسي باستاني به معناي دست سبز است.
عرش نیوز؛
اسفناج يك سبزي صددرصد ايراني است كه اروپاييها براي اولينبار در قرن دهم ميلادي با آن آشنا شدهاند. نام اسفناج كه تقريبا در همه زبانها از همين ريشه گرفته شده از واژه «اسپاناخ» گرفته شده است كه در فارسي باستاني به معناي دست سبز است. اين گياه جادويي به اندازهاي پرخاصيت و پرفايده است كه توصيه ميشود در صورتي كه مشكل سنگ كليه و مفاصل نداريد تا سه نوبت در هفته از آن بخوريد و از خواص بينظير آن بهرهمند شويد.
خوراك آدمهاي بياعصاب
اگر آدم عصبي هستيد يا دور و برتان كسي هست كه اعصاب درست و حسابي ندارد حتما اسفناج را وارد رژيم غذايي كنيد، چون تركيبات موجود در اين سبزي براي تقويت اعصاب و آرامبخشي بسيار موثر است.
استخوان پولادين
خام يا پخته تفاوتي ندارد؛ اسفناج داراي مقادير زيادي كلسيم و ويتامين K است كه براي استحكام و ترميم استخوانها بسيار موثر است. پس اگر خداي ناكرده دچار شكستگي استخوان شدهايد اسفناج بخوريد تا هر چه زودتر بهبود پيدا كنيد.
چشم عقاب
معمولا سن كه بالا ميرود يكي از اعضايي كه دچار ضعف ميشود، چشم است. اما كارتنوئيدهاي موجود در اسفناج يكي از موثرترين راهها براي جلوگيري از پير چشمي، آبمرواريد و ضعف بينايي است.
نكات خواندني درباره اسفناج
- اسفناج از خانواده چغندر است.
- بدترين روش مصرف اسفناج آبپز كردن آن و بهترين روش تفت دادن آن با كمي روغن است.
- اسفناج علاوه بر اينكه به عنوان رنگ خوراكي كاربرد دارد از آن براي توليد رنگهاي باكيفيت براي مصارف هنري نيز استفاده ميشود.
- كشور چين به تنهايي 85درصد اسفناج جهان را توليد ميكند.
- شخصيت كارتوني ملوان زبل يا پاپاي كه با خوردن اسفناج قدرتمند ميشد باعث رونق بازار مصرف اسفناج در جهان شده است.
- يك پيمانه اسفناج داراي 40كالري است در حالي كه يكچهارم شكلات كيتكت 57 كالري دارد.
- اسفناج داراي ماده شيميايي به نام اگزالات است كه با وجود قرار گرفتن در رده مواد مفيد براي بدن اما مصرف بيش از حد آن ممكن است باعث ايجاد سنگ مثانه و كليه شود، بنابراين براي افراد مبتلا به ورم مفاصل و كليهها و مثانههاي سنگساز مناسب نيست.
- نام اسفناج در گذشتههاي نهچندان دور در كشور چين «گياه ايراني» بوده است./برترینها
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0