ر
وستالژیک بودن، مود و اعتماد به نفس انسان را بالا می برد، باعث برقراری ارتباط با دیگران شده و به زندگی معنا می دهد. اما به راستی نوستالژی چیست و چطور می توانیم ازآن به نفع خود استفاده کنیم؟
شب جشن فارغ تحصیلی تان را به یاد دارید و اینکه دوست نداشتید هرگز آن شب تمام شود؟ و یا درباره زمانی که نخستین پروژه کاریتان را تحویل دادید چه؟
شاید متوجه شده اید که دوست دارید تجدید خاطره کنید و آرزو می کنید که ای کاش می توانستید به همان دقایق گذشته برگردید . این کار به شما کمک می کند که با مشکلات فعلی خود بهتر مبارزه کنید یا به سادگی احساس بهتری داشته باشید- نه فقط به خاطر گذشته یا حال شما بلکه به خاطر آینده.
نوستالژی چیزی بیشتر از یادآوری کردن است؛ یک حس است. نوستالژی گرماست ، احساسی که در زمان به یاد آوردن خاطرات خوش گذشته به ما دست می دهد. اریکا هپر استاد دانشکده روانشناسی سوری انگلستان اینچنین می گوید " نوستالژی احساسی شیرین و تلخ است که بیشترش همراه با شادی و آرامش است اما توام با غم از دست دادن اوقات خوش گذشته !
پروفسور کلی روتلج استاد دانشگاه داکوتای شمالی می گوید ، به یاد آوردن خاطره واکنش ما به گذشته است و نوستالژی پاسخی احساسی است که بعضی ها دچارش می شوند.
دانشمندان معتقدند که نوستالژی ،نوعی گرایش طبیعی در انسان است که برای همه وجود دارد.بطور میانگین ، مردم هفته ای یک بار دچار این حس می شوند آن هم بوسیله روبرو شدن با چیزهایی همانند یک عطرو بوی آشنا ، قطعه موسیقی یا یک عکس قدیمی. و این مساله بیشتر در سنین نوجوانی و بیست سالگی دیده می شود که تحت تاثیر تغییر و تحولات مهم زندگی جدید خود قرار میگیرند از قبیل ، ترک خانه و رفتن به دانشگاه یا وارد شدن به محیط کار و همچنین در افراد بالای 50 سال که نگاهی به گذشته می اندازند و زندگی خود را مجددا مرور می کنند هم دیده می شود. اما مجبور نیستید که خیلی به عقب باز گردید تا اینکه دچار حس نوستالژیک شوید. کودکان 8 ساله هم می توانند گاهی اوقات احساس دلتنگی کنند.
درباره فواید نوستالژی چیزهای فراوانی می توان گفت . در مطالعه ای که در سال 2012 در مجله Memory منتشر گردید ، دانشمندان نشان دادند که پدیده نوستالژی کمک می کند که مردم بتوانند از تجربیات گذشته خود برای معنا دادن به زندگی استفاده نمایند. نتیجه این کار می تواند حس و حال افراد را تقویت کرده و استرس ها را دور نماید. نوستالژی احساس ارتباط داشتن با دیگران را تشدید می کند . و باعث می شود که مردم احساس دوست داشته شدن و با ارزش بودن کنند و در زمانی که تنها هستند از حمایت جامعه خود را بی نصیب نبینند.
وقتی که حس نوستالژی به سراغمان می آید تمایل ما بیشتر به سمت شادتر شدن، اعتماد به نفس گرفتن و نزدیک شدن به کسانی است که دوستشان داریم و احساس می کنیم که زندگی معنای بیشتری هم دارد. و از نظر فیزیکی ، این احساس به ما گرمای بیشتری می بخشد.
در تحقیقی که در اوت سال 2013 منتشر شد ، محققین نشان دادند که نوستالژی می تواند باعث بهبود آینده افراد گردد.
و خاطر نشان کردند که : نوستالژی شما می تواند روی افراد دوروبرتان هم تاثیر ژرفی بگذارد. بعد از بوجود آمدن این احساس مردم معمولا بیشتر به خیریه ها کمک می کنند . در میان گذاشتن حس نوستالژی با یک دوست، اعضای خانواده و یا عشقتان، حمایت و توجه آنها را سبب می شود.
داشتن حس نوستالژی برای شما مفید است
مردم معمولا زمانی که تنها هستند و یا دچار احساسات منفی می شوند، درگیر نوستالژی های خود می شوند. به لحاظ استراتژیکی داشتن حس نوستالژی ممکن است تنها چیزی باشد که به شما دورنمایی خوب ارائه می کند. هر کسی حداقل چند خاطره خوب در زندگی اش دارد که جزو منابع نوستالژی او باشد. بیشتر آنها را می توانید در زمانی که نیاز به کمی مثبت اندیشی دارید وارد ذهن خود کنید و به زندگی خود معنا و گرمی ببخشید .
در ادامه شما را به 3 روش انجام این کار آشنا می کنیم:
اجازه بدهید که گذشته ، به آینده تان شکل بدهد.
آیا انگیزه خود را حس می کنید؟ نقاط عطف شخصی و دستاوردهای گذشته خود را فرا بخوانید وتا میتوانید انرژی خود را بازپس گرفته و روی اهداف فعلی خود متمرکز شوید.
رایج ترین موضوعات نوستالژی مکان ها ، اتفاقات یا افراد مهم در زندگی ما هستند . اما به هر حال نوستالژی همیشه دربرگیرنده خاطرات مثبت و خوب نیست. تجربیات تلخی هم که به پایانی خوش می انجامند نیز می توانند در این مقوله بگنجند. یک خاطره غم انگیز می تواند به عنوان یک تجربه آموزشی با ارزش تلقی شود. روی شیرینی خاطرات نیمه تلخ – نیمه شیرین فکر کنید. تصور کنید که چند سال پس از نقل مکان به یک محله جدید که کسی را هم نمی شناسید علی رغم اضطراب موجود چه احساسی ممکن است به سراغ شما بیاید؟
نوستالژی را تبدیل به یک فعالیت گروهی کنید.
از دیگران بخواهید که با شما درباره خاطرات نوستالژیکی خود صحبت کنند درست مثل اینکه بخواهند از نظر روانی تقویتتان کنند . تعجب خواهید کرد که چه چیزهایی را می توانید از دوستان و یا اعضای خانواده خود یاد بگیرید. در واقع ، در تماس بودن با کسانی که دوستشان دارید مسیر بزرگی را برای برقراری ارتباط بین جایی که بوده اید و جایی که هم اینک در آن هستید باز می کند. محققین پیشنهاد می کنند که سفر کردن با دوستان قدیمی برای بازگشت به زمان های گذشته باعث می شود که بیشتر احساس جوانی و انرژی کنید. حتی برقرار کردن ارتباط های اینترنتی با دوستان قدیمی نیز موجب می شود که خاطرات گذشته تجدید شوند.
به خلق خاطرات جدید بپردازید و سنت هارا زنده نگه دارید
همیشه چیزی در بانک نوستالژی خود داشته باشید تا در آینده و در زمانی که نیاز به تجدید قوا داشتید به آن رجوع کنید. آنچه که امروز اتفاق می افتد تبدیل به خاطره ای می شود که تا ابد در ذهنتان می ماند.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0